Καλώς Ορίσατε...

Το Ιστολόγιο απευθύνεται σε Καθηγητές και Καθηγήτριες της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Περιέχει υποστηρικτικό υλικό, ηλεκτρονικά μαθήματα, πρακτικά συνεδρίων και on-line ενημέρωση συνεδρίων, συνδέσεις με ηλεκτρονικά περιοδικά και βιβλιθήκες, αλλά και χρήσιμες βιβλιογραφικές πηγές, χρήσιμες ιστοσελίδες, κλπ. Κύριος στόχος του είναι η ανάδειξη θεμάτων που αφορούν τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η ανοικτή πρόσβαση όλων των ενδιαφερομένων σε χρήσιμες και έγκυρες πληροφορίες, που θα τους/τις βοηθήσουν να ανταποκριθούν ευκολότερα στο έργο τους.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ανάληψη καθηκόντων - Χαιρετισμός


Αγαπητοί Συνάδελφοι/σες,

Με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων μου καθηκόντων, της Σχολικής Συμβούλου Αγγλικής Γλώσσας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, σας απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό και προσωπικές ευχές για ένα δημιουργικό και αποτελεσματικό έργο.
Είναι γνωστό ότι η αγγλική γλώσσα αποτελεί στην εποχή μας ένα ισχυρότατο μέσο επικοινωνίας και ανταλλαγής γνώσεων της παγκόσμιας κοινωνίας. Ωστόσο, στο πλαίσιο μιας νέας προοπτικής που ανοίγει μπροστά μας το Νέο Σχολείο, η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας δεν περιορίζεται στο αυστηρό περίγραμμα των δομών της γραμματικής ή της σύνταξης, αλλά σηματοδοτεί την επαφή των μαθητών και μαθητριών με τον πολιτισμό που αυτή εκφράζει, με την ιστορία που μεταφέρει, αλλά και με τη ζωή που κρύβει μέσα της.

Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο για την εκπαίδευση με νέα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών, νέες μεθόδους διδασκαλίας και ένα νέο πλαίσιο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Ίσως, περισσότερο από κάθε άλλη φορά οπλισμένοι με διάθεση για δημιουργία, με δυναμικές πρωτοβουλίες, με διάλογο και σύνθεση απόψεων, θα πρέπει να επιχειρήσουμε την υπέρβαση και να δώσουμε το μήνυμα της αισιοδοξίας που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει σήμερα ο τόπος μας.
Με απόλυτη εμπιστοσύνη προς όλους και όλες τόσο σε επίπεδο γνώσεων αλλά και εμπειρίας, ζητώ τη συνεργασία αλλά και τη συμπαράστασή σας στο κοινό έργο μας. Στην προοπτική αυτή, είναι βέβαιο, ότι οι απόψεις και οι προτάσεις σας είναι απαραίτητες για την υλοποίηση των στόχων μας.
Υποστηρικτικό υλικό που αφορά στη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα μπορείτε να βρίσκετε στη διεύθυνση http://spanagiotidou.blogspot.com/
Παράλληλα, στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας http://elearning.didedra.gr/ το "μάθημα" e - αγγλική γλώσσα στη Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει ως στόχο την παροχή πληροφοριών σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος, αλλά και την ανάπτυξη ενός σχετικού και ουσιαστικού διαλόγου.
Εύχομαι σε όλους και όλες υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, δύναμη, έμπνευση και δημιουργία.

                                                         Με εκτίμηση,
                                                          Αναστασία Παναγιωτίδου